Hungary United Kingdom(Great Britain) Germany

Minőség

„ Nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének.

Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.” (Antoine de Saint Exupéry)

 

Bármelyik természetes eredetű víz – így a forrásvizek és az ásványvizek is – kevesebb vagy nagyobb számú kémiai összetevőt tartalmaznak. A különféle sók kationjai (pl. nátrium, magnézium, vas, cink, molibdén) és anionjai (pl. klorid, hidrogénkarbonát) változatos összetételben találhatók meg a vizekben. Ezek a – vízben oldott állapotban található – sók határozzák meg a víz ízét, élvezeti értékét, pH-ját és keménységét, valamint az esetleges gyógyhatását is. az elfogyasztott sók, ionok jelentős része a szervezet alapvető működéseihez elengedhetetlenül fontos.

Az Aqua Mathias tetrmészetes ásványvíz összetétele:

Az Aqua Mathias természetes ásványvíz jelentős mennyiségű kalciumot juttat a szervezetbe, ami elsősorban a csontok építésében játszik fontos szerepet. Kifejezetten ajánlatos gyerekkorban, terhesség, szoptatás ideje alatt, sportoláskor, és idős korban. A kalcium gyulladás csökkentő és antiallergiás hatása miatt, az Aqua Mathias természetes ásványvíz fogyasztása során enyhülhetnek az allergiás panaszok. Gátolja a vesekőképződést, a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.

Magnézium tartalmánál fogva különösen ajánlott sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek. Stresszoldó hatása csökkenti a szellemi fáradságot, javítja a koncentráló képességet.

Különlegessége a metakovasav (oldott szilicium) amely elősegíti a szép bőr kialakulását, gátolja a hajhullást!

Természetes szénsav tartalma elősegíti az emésztést, kitűnő ízt és rendkívüli üdítőhatást ad az ásványvíznek. Ez a kristálytiszta természetes ásványvíz olyan egymást erősítő elemek egyedi összessége, amelyet utánozni lehetetlen!

Az Aqua Mathias természetes ásványvíz  ásványi anyag tartalma:

Kationok mg/l Anionok mg/l
Kalcium 214 Metakovasav 51
Magnézium 52 Szulfát 39
Kálium 4,4 Klorid 5
Nátrium 65 Fluorid 0,1
Ammónium 0,48 Foszfát 0,04
Vas 0,2 Hidrogén-karbonát 1020

 

Az Aqua Mathias természetes ásványvíz elemeinek rövid ismertetés és szervezetre gyakorolt hatásai:

Kalcium (Ca):

Az emberi szervezetben található kalcium döntő része – mintegy 97 %-a – a csontokban halmozódik fel. Emellett, a fogzománcban is jelentősebb mennyiségben megtalálhatók a kétértékű kalciumion sói pl. kalcium-fluorid. A kalcium az összes szövetben, sejtben előfordul. Az idegrendszeri folyamatokban létfontosságú, de a mozgást biztosító izom-összehúzódások, és a vérkeringést fenntartó szívizom-összehúzódások is kalciumionok jelenlétén alapulnak.

Magnézium (Mg)

A magnézium fontos szerepet tölt be számos enzim működésében. Emellett az izomműködést és az idegi folyamatokat is befolyásolja.

Kálium (K) és Nátrium (Na)

A kálium és a nátrium vízben jól oldódó sók ionjaiként fordul elő az emberi szervezetben, és minden szervben, szövetben megtalálhatók. Míg a káliumionra a sejteken belüli magasabb koncentráció, addig a nátriumionokra a sejteken kívüli térben tapasztalt nagyobb koncentrációjellemző. Mindkettő ion fontos szerepet tölt be a szervezet pufferrendszereinek a működésében, a szervezet élettani szempontból fontos egyensúlyi pH-értékének a biztosításában. A nátrium és a kálium az idegi, érzékelési folyamatokban is részt vesz, nélkülük az érzékszervek működése is elképzelhetetlen lenne.

Vas (Fe)

A vérben az oxigént a hemoglobint tartalmazó vörösvértestek szállítják. A hemoglobin kulcsfontosságú központi fémionja a vas, aminek a hiányában vashiányos vérszegénység jön létre. A felszívódott vas a szervezetben található létfontosságú molekulák, így a hemoglobin, a mioglobin, illetve különféle enzimek központi alkotó ionjává válik.

Mikroelemek

Az emberi szervezetnek, bár kis mennyiségben, mindössze napi néhány mikrogramm mennyiségben (1 gramm = 1000000 mikrogramm), de feltétlenül szüksége van bizonyos fémekre, az ún. mikroelemekre, vagy más néven nyomelemekre, amik közé tartozik pl. a cink (Zn), a mangán (Mn), a króm (Cr), a nikkel (Ni), a réz (Cu), a szelén (Se), a kobalt (Co) és a molibdén (Mo). Ezek a mikroelemek a szervezet enzim- és hormontermeléséhez, a zavartalan anyagcseréhez és szövetek megújításához szükségesek. A természetes vizek – lelőhelytől, származási helytől függően – más- és más mennyiségekben tartalmazzák a nyomelemeket. Egy pohár víz elfogyasztása nem csupán éltető vízmolekulákkal frissíti fel a szervezetet, hanem nyomelemekkel is ellátja, akárcsak egy folyékony „nagyszámú nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő”.