Hungary United Kingdom(Great Britain) Germany

Az ásványvizek kockázata

Sokszor hallhatunk olyan tudományos tényekkel alátámasztott kijelentéseket, melyek a természetes ásványvizek fogyasztásának jótékony hatását vitatják. A legtöbb esetben a különböző fórumok az egyhangú ásványvízfogyasztás, valamint a PET palack veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Azonban mielőtt bármilyen érvelést tényként kezelnénk, érdemes alaposabban körbe járni a témát és saját magunk meggyőződni, hogy a természetes ásványvíz fogyasztása szervezetünknek egyáltalán nem árt.

palackozott termeszetes asvanyviz

Mik a leggyakoribb tévhitek és képzetek a természetes ásványvizek fogyasztását illetően?

  • kockázatot jelent a válogatás nélküli természetes ásványvíz fogyasztás: Nem! Hiszen kizárólag akkor nyerheti el egy forrás a természetes ásványvíz nevet, ha annak összetétele jótékony hatást gyakorol a szervezetre.
  • az összes palackozott ásványvíz egyforma: Nem! Mivel minden természetes ásványvíznek más és más az összetétele, így mindegyik egyedi íz világgal rendelkezik.
  • pénzkidobás a palackozott ásványvíz: Nem! Hiszen egészségünk megfizethetetlen.
  • az ásványvíz fogyasztása mellett csökken a vezetékes víz fogyasztása: Nem! Ugyanis a napi folyadék bevitelen kívül egy átlagember naponta több mint 100 liter vizet használ el.
  • a tisztított víz egészségesebb, mint a természetes ásványvíz: Nem! Hiszen a természetes ásványvíz eredendően tiszta, semmilyen vegyszeres vagy fizikai eljáráson nem esett át.