Hungary United Kingdom(Great Britain) Germany

Természetes ásványvíz

AQUA MOLINO 5 NAGY

A természetes ásványvíz talán hazánk egyik legnagyobb kincse, éppen ezért rendkívül fontos eme érték megőrzése.

Milyen értékeket rejt magában a természetes ásványvíz?

Az emberi beavatkozástól mentes természetes ásványvíz évezredeken keresztül a talajrétegek mélységeiben tisztult meg a káros anyagoktól, hogy végül a felszínre jutva egészségünket szolgálja. Hiszen a mellett, hogy a természetes ásványvíz szennyeződésektől mentes, a szervezetüknek hasznos ásványi anyagokkal, makro- és mikroelemekkel telített.  

Azonban hogy a természetes ásványvíz nevet egy forrás vagy kút kiérdemelhesse, szigorú ellenőrzésen kell a víznek átmennie, melyet az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Igazgatóság igazol.

Az alábbi követelményeknek kell a természetes ásványvíznek megfelelnie:

  • Védett vízadó rétegből származik,
  • Eredendően tiszta, szennyeződésmentes,
  • Összetétele ismert és állandó,
  • Összetevői csak meghatározott mennyiségben fordulhatnak elő,
  • Ásványi anyag és nyomelem-tartalmának köszönhetően egészségre kedvező hatású,
  • Nem szabad kezelni néhány fizikai eljárástól eltekintve (pl. szűrés, vastartalom csökkentése)
  • Nem szabad – a szén-dioxid kivételével – idegen anyagot adni a vízhez,
  • A forrás/kút helyén kell palackozni, hogy eredeti tisztaságát és összetételét megőrizze
  • Szigorú mikrobiológiai követelmények

Mit érdemes még a természetes ásványvízről tudni?

Az ásványvizek eredete, földtani előfordulásának sajátosságai lényegében nem különböznek az egyéb felszín alatti vizekétől, az egyetlen, de ez meghatározó különbség, hogy a víz védett, vagy nem védett, un. sérülékeny vízbázisból származik-e. Természetes ásványvíz védett vízadó rétegből származik, és a vízadó kutat meghatározott nagyságú védő terület veszi körül. A természetes ásványvízbe eredeténél fogva nem kerülhet környezeti szennyező anyag, mert a vizet adó képződmény védett a felszíni szennyeződésekkel szemben.

Milyen természetes ásványvizet kínálunk vásárlóinknak?

Az Aqua Mathias természetes ásványvíz egy úgynevezett védett rétegből származó karsztvíz, mely Székesfehérvár és persze hazánk történelmének kiemelkedő alakjáról, Mátyás királyról kapta nevét. A földkéreg védett rétegéből természetes széndioxid tartalommal feltörő ásványvíz jóízű, kiváló szomjoltó és emellett számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz. A vizsgálati minősítés szerint az AQUA MATHIAS forrás vize mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható, “kellemes üdítő hatású, természetes ásványvíz“. Az alkotóelemek kedvező összetétele miatt a gyermekeknek és az idősebbeknek kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása.